TEMI.mk

Денот на независноста

Глас на Америка

Украинци во Скопје: Украина е наша земја, нема каде да одиме, ќе се бориме

The agreement with Bulgaria 

Бранко Тричковски - Frontline

Излегувањето на Македонците од македонското ропство

Пишува: БРАНКО ТРИЧКОВСКИ Комунистичките Македонци беа висока аристократија за денешното просташтво. Недостижно ниво за кретенлакот како својство кое сега ѝ дава тон на целата заедница. Очекувано за сите кои ги знаеја преродбеничките потенцијали, нам…

EU and NATO integration 

Ljupco Popovski - Независен

Нашите Бугари и нивните Македонци

Чешко-германската декларација е одличен пример како со политичка волја може да се решат наследените трауми. Таа го отфрла решавањето на старите грешки со нови грешки (Колумна за Дојче веле) Сите среќни соседи имаат разбирање и за најголемите разлики.…