TEMI.mk

Дивоградби

Televizija 24

Протести во Ѓорче Петров против изградба на висококатница

Локална власт

Ваљон Салиху - Слободен Печат

Скопје, од култура до „скулптура“ и назад

Обидите Скопје од град на културата да стане град на „скулптурата“ на крај се покажаа како неуспешни и тоа благодарение на напорната работа на сите градски културни институции и луѓето во градот кои непречено и со голем мотив работат Скопје да стане …

Дивоградби

makedonija24

Протест во Ѓорче Петров против урбаната мафија

Урбанизам

Александар Левески - Журнал

26 јули, една ненаучена лекција

Тие што загинаа Бог да ги прости. Оние што преживеаја, одново го изградија. Нивните деца пак го упропастија, претворајќи ја секоја зелена површина во зграда и креирајќи една комплетно супстандардна дистопија и крајно нехуман амбиент за живеење. Лекци…