TEMI.mk

Празници

Венко Андоновски - Нова Македонија

Луѓе, кое копче се кликнува за радост?

Венко
Андоновски За Божик примив десетици честитки. И во сите стоеја два поима – „радост“ и „среќа“, покрај задолжителните „здравје“ и „благосостојба“ (читај – пари). И ми се стори дека за разлика од „здравје“ и „благосостојба“, кои целосно ги разби…

Корона  

KISS & МЕНАДА Телевизија

Џамиите се отвораат за муслиманските верници

27-ми април

Петрит Сарачини - Civilmedia

Наместо честитки и убави зборови, левото Димче во празничен маратон на омраза

пишува: ПЕТРИТ САРАЧИНИ Ја испративме старата и тешка 2020 и ја дочекавме неизвесната 2021, поминаа Божиќни празници по стар и нов календар, Бадник, Коледе… Луѓето, без оглед дали се христијани, муслимани или атеисти, незнајни или знајни, уметници, и…

Празници

TelevizijaKocani

ЃУРЃОВДЕНСКИ ПРАЗНУВАЊА - МАНАСТИРИТЕ БЕЗ ВЕРНИЦИ, МАНИФЕСТАЦИЈАТА ВО ОРИЗАРИ ОТКАЖАНА