TEMI.mk

Covid19 

Телма ТВ / Telma TV

Се подготвува Закон за амнестија за прекршителите на ковид протоколите

Covid19 

360 Stepeni

Растат цените, расте и увоз на нови автомобили?!

Covid19 

Boban Ilijevski - Работник

Пропаста на газдите-феудалци се ближи. Работодавачите треба да ја искористат за да ги привлечат работници кои бегаат од нив

Автор: Бобан Илијевски Веќе подолго време владее една криза која се разликува од енергетската и економската, а тоа е кризата со немање човечки капитал или едноставно речено – криза со недостиг на работна сила. Имено, кризата со недостиг на работна си…

Отворање на границите

University Goce Delcev - Stip

Обраќање на ректорот проф. д-р Дејан Мираковски на Прв Академски Час

Отворање на границите

Branko Trickovski - Frontline

Лускиот Лајх оди у Кулац

Пишува: БРАНКО ТРИЧКОВСКИ Во знак на протест поради аншлусот на дел од територијата на Украина, Македонија ја исфрлa буквата “р” од азбуката и сега дури и путинофилите мораат да викаат „Лускиот Лајх отиде у Кулац“. Што е логично. И научно потврдено. …