TEMI.mk

Туризам во Охрид

Веле Митаноски - ПлусИнфо

„Кој ни го тоа направи, другарки – господо“!?

Утрово, вниманието ми го привлече фотографија од Охрид, објавена на Фејсбук, уште во октомври 2014, од страна на многу агилната и општокорисна јавна група: „Охрид – слики на минатото“. - Advertisement - Авторството на старата фотка е адресирано кон м…

Туризам во Охрид

Агрон Биба - Фокус

Охрид, Константин Георгиески и новата туристичка сезона

Како би изгледал замислениот и претпоставен разговор со охридскиот градоначалник, за да имаме еколошки почист и урбанистички среден туристички центар Пишува: Агрон БИБА - Advertisements - Агрон, убаво е што пишуваш колумни (ми велат често), но дали н…

Туризмот во Македонија

Зоран Николовски - Нетпрес

Оптимизмот во туризмот, лето божјо 2021!

Повод на денешнава колумна е дебатата за туризмот која се водеше пред неколку дена на еден наш ТВ медиум, каде имаше гости од секогаш спротивните табори, владиниот и стопанскиот сектор и каде нормално „демократски“ ставовите не им се никогаш усогласе…

Туризмот во Македонија

Зоран Николовски - Нетпрес

Туризмот, на респиратори!

Оваа парола веќе подолго време ја употребуваат на протестите сите оние кои се незадоволни од водењето на денешната политика на развој на туризмот и давањето на помош за компаниите од секторот туризам, а посебно во делот на угостителството, кои најдир…

Туризам во Охрид

Бранко Азески - ПлусИнфо

За да ни се случи туризам, потребни се иницијативи

Сакаме да имаме туризам, а енергијата ја насочуваме на погрешна страна. Затоа во претходниот текст зборував за апсурдите кои сериозно влијаат врз туризмот и кои ја уништуваат неговата додадена вредност. За да имаме туризам, потребни се дијалог, визиј…