TEMI.mk

Избори 2020

Милош Милошевски - Infomax

Функционални институции како највисока форма на патриотизам

- Advertisement - Се чини голем број македонски патриоти, родољуби како врвен приоритет го имаат враќањето на името и укинување на сите оние понижувачки и штетни договори со соседите. Но сепак она што секој еден Македонец треба да го знае е дека созд…

Илинден 2020

Јасминка Павловска - Нова Македонија

Да се биде достоен на Илинден

Идеалите и вредностите на Илинден никако не се поразлични од основните светски вредности за слобода, правда, праведност, демократија… Во секој исчекор спрема светот, Македонија треба да биде достојна на својот Илинден! Не треба да постои никаков прос…