TEMI.mk

Илинден

Александар Џеповски - Македонска Нација

Александар Џеповски : Мал Шенген како Илинденска шлаканица за Бугарија

Александар Џеповски Многу арно не е на арно, но и многу лошо од кое нема полошо само на подобро е релноста што се случуваше овие денови. Сведоци сме дека до пред некој ден се одеше арно за Бугарија преку Бојковата корупција кај Црпе и бандата. Толку …

Илинден

Веле Митаноски - ПлусИнфо

Некој мора да оди курбан – огнот е добар слуга, но е лош господар?!

Додека „илинденувавме” и се доподелувавме, со патриотската „Огин го гори Брезово-Македонијо (!)”, ни изгоре половина Македонија!? - Advertisement - Додека ја славевме Крушевската, за малку ќе ни отидеше – Асномската Македонија! Зло за добро не доаѓа.…