TEMI.mk

Работата на Собранието

Венко Андоновски - Нова Македонија

На заслужните им даваат цели улици, себеси само станови

(Разговор на сон со татко ми Верољуб, ноќта откако Талат Џафери ги караше пратениците дека земаат дневници, а не доаѓаат на работа) Е, не ти било пишано. Таман се израдував дека, ете, некој се сетил да предложи една скопска улица да носи твое име, за…

Работата на Собранието

Биљана Секуловска - Нова ТВ

Шаховската игра на Џафери

Талат Џафери ви е еден од ретките господа во оваа држава. Со истенчени нерви, секако дека така се одвиваат тие кариери, како што сме сите впрочем, низ годиниве, какви што сме станеле. Со еден изгланцан, врвен талент за политички инстинкт, на едно раз…