TEMI.mk

Полициска бруталност во САД

Давче Насевски - Нова Македонија

Индиго револуции

Приказната за „обоените“ е позната и не помалку контроверзна, како и тезата според која обоените револуции претставуваат инструмент на САД во остварувањето на своите национални и геостратегиски интереси со т.н. извоз на демократија во земјите на случ…

Избори 2020

Страшо Ангеловски - Нетпрес

Македонија и Украина – генерална проба за Третата светска војна

Текстов ќе го почнам со една малку подзаборавена, но многу индикативна телефонска порака, што пред 5-6 години ја објави претседателот на ДПА, Мендух Тачи, во која тогашниот опозиционер Зоран Заев му пишува дека „…него го подготвуваат од надвор…“. Неш…