TEMI.mk

Air pollution 

ohridnews

Ѓоко Зороски Е07

Gender Equality 

Весна Дамчевска - Нова Македонија

Со или без шлаканицата, „оскарите“ е целовечерна лоша глума

Настрана шлаканицата за која јавноста сѐ уште нагаѓа дали била реален излив на бес или само одглумен маркетиншки трик, и годинава најмалку се зборуваше за филмовите, кои беа комплетно засенети од политичките изјави и општествено релевантните говори. …

УНЕСКО

AlfaTV News

УНЕСКО бара да се тргнат климите и сателитските антени од фасади во стариот дел на Охрид

Culture  

Марија Таушанска - Нова Македонија

Битка за архивите и за македонската историја

Сите земји од соседството веќе спроведуваат проекти за дигитализација на архивите на националните телевизиски куќи, со цел зачувување на историското и културно наследство на државите. За жал, тоа не е случај и со Македонија каде што богатите архивски…