TEMI.mk

Шарена револуција

Гордан Стошевиќ - Civilmedia

Раѓањето на малиот македонски Дуче

пишува: ГОРДАН СТОШЕВИЌ Гледам деновиве во жална Македонија се крена голема фама околу влегувањето на Левица во Собранието, многу поголема од она што би требало да биде реален проблем, а тоа е (не)регуларноста на изборите. Социјалните мрежи горат пос…

Корона  

Агим Јонуз - Вечер

Десна левица и трета мајка избори

Во држава во која не е дефинирано што е лево а што десно, секој може да глуми Џемс Бонд. Оној Апасиев со својата ‘‘левица‘‘ игра десно крило поише од Милош Шестич, легендарното крило на Црвена Звезда. Не го ебава никој, ама до душа не ебава ни он ник…