TEMI.mk

Жешка политика

Љупчо Цветановски - Курир

Сељачкиот чалам на Зоки Бемве

Си бил еден Зоки. Се родил во едно преубо село, чие име, благодарение на него, подоцна му омрзнало на народот во државата во која живеел. Таа, пак, пустата, да ти се викала Македонија. И останала таква. За век и веков. За секогаш. Со идиотска придавк…

Резултати

Љупчо Цветановски - Курир

Корона на дилајлизмот

Брзаа на избори, пискаа, врискаа, паѓаа во несвест нелегитимните од „роѓење“, па гласно лелекаа и гњавеа со наводна си потреба од некаква си легитимна влада, па дека насушно на државата и требал функционален парламент, дека без институции не се можел…