TEMI.mk

Шарена револуција

Гордан Стошевиќ - Civilmedia

Раѓањето на малиот македонски Дуче

пишува: ГОРДАН СТОШЕВИЌ Гледам деновиве во жална Македонија се крена голема фама околу влегувањето на Левица во Собранието, многу поголема од она што би требало да биде реален проблем, а тоа е (не)регуларноста на изборите. Социјалните мрежи горат пос…

Жешка политика

Љупчо Цветановски - Курир

Ковид-95 зачинет со многу Бемве чалам

Македонија надмина 10.000 заразени од Ковид-19. А, ви текнува кооолку прогнозираа блескавите корона-денсери Филипче и Заев? Епа, 2.000, епа. Утнаа „само“ цели пет пати. Да, до сега. Бројката ќе оди нагоре, да не се лажеме, за жал, ќе биде многу повеќ…