TEMI.mk

Бајрам

Лејла Сабит - Независен

Баклава

ЛЕЈЛА САБИТ Десерт, деликатес, традиција или историја. Нема Бајрам без баклава, нема лезет баклавата кога не е Бајрам. Жолта како злато, вреди како злато, кој пробал, сака пак, кој не пробал, ќе жали до крајот на животот. По баклавата се распознава д…

Дива населба

Ристе Здравков - Курир

Од денес Македонија почна да дише на РЕСПИРАТОР

Од денес Македонија е ставена да дише на респиратор, власта потфрли, ситуацијата излезе од контрола, жално, но вистинито. Заврши 80-часовниот карантин, градови ставени како под казна, поради туѓи грешки, односно желби… желба за власт, за пусти пари п…