TEMI.mk

Религија 

Зоран Иванов - Слободен Печат

Никогаш северна, секогаш поранешна

Подземни пагани инструираа десетина заблудени момчиња веќе израснати на прагот на мажи, подготвени и навежбани на суво, наместо со љубов за светото Исусово крштевање, продадоа магла, расфрлаа пизма. Го избербатија светиот ден и светиот настан со поли…

Празници

Зоран Иванов - Civilmedia

Никогаш северна – секогаш поранешна

пишува: ЗОРАН ИВАНОВ Речи си и да нема празник било каков, а да не се случи некаков инцидент. И тоа онака, спонтано организиран. Да провоцира, да разделува, да го расипе празничниот ќеиф. Така и сега за Водици. Во центарот на Скопје, веќе нешто како …

Бадник

Сител Телевизија

Бадник во домот на госпоѓата Лилјана Ѓеоргиевска