TEMI.mk

Sustainable development 

МКД

Проповед за Македонија и нејзината култура

Oд Словото за академик Божин Павловски, 80 години од раѓањето и 60 години од неговото творештво. Македонската академија на науките и уметностите и издавачката куќа „Матица македонска“, во 2022 година, одбележува два јубилеја: 80 годишнината од раѓање…

Божиќ

Јован Кочов

Каде и да си , за бадник и Божиќ, дома да си - Македонски народни приказни [2021]

The Prespa Agreement 

Jagnula Kunovska - ПлусИнфо

Силата и правдината

Повеќе пати пишував (и нема да се повторувам) за некоректната асимилаторска политика кон Македонците од страна на Бугарите, истата поткрепена од ЕУ, за голема жал и од нашите „Македонци“ – властодршци, но и од домашни Албанци – политичари кои не случ…