TEMI.mk

Ден на победата над фашизмот

Александар Русјаков - Нова Македонија

Нецрни мугри на безумноста

Еве, јас барам да се исфрли зборот бело. Затоа што од него се вадат формите белчо, бели, белоглав, а тоа се зборови што цел живот ми ги дофрлаат оти сум албино. Ме вреѓа, бре. Барам да се најде политички коректна замена за бело. Може да се користи не…

Денот на Европа

Џабир Дерала - Civilmedia

Короткая ска́зка о достоинстве и порядочности

коментира: ЏАБИР ДЕРАЛА Утрото на 9 Мај, Денот на Европа, во близина на Универзалната сала во Скопје, истовремено се одржаа два настани. Едниот на вицепремиерот за европски прашања, Никола Димитров и шефот на Делегацијата на ЕУ во Северна Македонија,…