TEMI.mk

Закон за државјанство

Петрит Сарачини - Слободен Печат

Дали Албанците во Македонија се под или над 20 проценти?

Очигледно, какви и да бидат резултатите на пописот што го очекуваме толку години, лудилото нема да запре. Подгответе се лудаците да нѐ бројат и да нѐ пребројуваат и по пописот. А сите ние, достоинствено да го трпиме лудилото.

Закон за државјанство

Петрит Сарачини - Civilmedia

До национал-шовинистите „статистичари“: дали се Албанците во Македонија под 20% или над 20%?

пишува: ПЕТРИТ САРАЧИНИ Најточниот одговор на ова ќе го даде секако пописот за неколку месеци драги мои. Сепак, и денес, не само од собраниската говорница, туку со децении, од разно разни политички радикали и дилајли во земјава, се шират ирационални …

Закон за државјанство