TEMI.mk

Легализација на марихуана
ЕУ и НАТО интеграции

Воислав Зафировски - Денешен

ЗАФИРОВСКИ: Нормални ли сте кога сте прифатиле да разговарате за темите од Анексот?

Воислав ЗАФИРОВСКИ Додека кај нас Владата се обидува да ја убеди јавноста дека приоритетот за 2021 година -  легализација на марихуаната ќе не направи богати и среќни, дека во економијата годинава ќе сме направеле квантен скок; додека владата најавув…

Легализација на марихуана

Ило Трајковски - Независен

Марихуана парти-ја

ИЛО ТРАЈКОВСКИ Најавата на премиерот доаѓа во моментот кога интернационалното канабис лоби постигна голем успех. Пред десеттина Комисијата на ОН за наркотични дроги, на предлог на СЗО донесе одлука да го симне канабисот од строгата листа на опасни и …

Легализација на марихуана

Јанаки Митровски - Фокус

Монопол

Нема да биде дозволено сами да си засадите канабис по дома, бидејќи тоа и понатаму е нелегално, ама ако некој добие лиценца, засади и ви продаде по високи цени, тогаш тоа е легално. Супер логика, нема што! Пишува Јанаки МИТРОВСКИ Во интервју за Дојче…

Легализација на марихуана

Џими - Охрид News

Колумна: Пушни си

Делетејааааа пушетејаааа пак ќе биде наша најмилааааа……чингерлаки чингерлакики…..мајсторе секни малку. Ми ѕвонит телефонов. Ало…кажи брате. Абре идај ајде в кафана сме славиме. Како шо бе? Ар ти Македонија живејш или во Либиска Џамахирија? Па среќен …

Легализација на марихуана

Ѕвездан Георгиевски - Призма

Македонијо, колку ти чини марихуаната

Имам една лична, ама битна причина зошто ја поддржувам иницијативата на премиерот Зоран Заев и неговата влада за либерализација на употребата на канабисот за рекреативни цели (ма што и да значи тоа), иако се разбира ваквата контроверзна иницијатива о…