TEMI.mk

The agreement with Bulgaria 

Сашо Орданоски - Frontline

Гласачкото ливче за појадок, ручек и вечера

САШО ОРДАНОСКИ Како што стојат работите по изборите во Бугарија, конечно, со „трета среќа“, таму најверојатно ќе се создадат услови за формирање на политичко „правителство“. Важно е тоа за граѓаните на нашиот источен сосед, бидејќи со гласачка излезн…

The agreement with Bulgaria 

Сашо Орданоски - Либертас

Гласачкото ливче за појадок, ручек и вечера

Како што стојат работите по изборите во Бугарија, конечно, со „трета среќа“, таму најверојатно ќе се создадат услови за формирање на политичко „правителство“. Важно е тоа за граѓаните на нашиот источен сосед, бидејќи со гласачка излезност од околу 40…

The agreement with Bulgaria 

Сашо Орданоски - Слободен Печат

Гласачкото ливче за појадок, ручек и за вечера

Процените на Кастриот Реџепи излегоа попаметни од зовриените – па оладени – амбиции на целиот опозициски фронт, вклучувајќи ја и „брзата птица тркачица“ Заев со најавата за својата премиерска оставка. Како што стојат работите по изборите во Бугарија,…

The agreement with Bulgaria 

Сашо Орданоски - Civilmedia

Гласачкото ливче за појадок, ручек и вечера

САШО ОРДАНОСКИ Како што стојат работите по изборите во Бугарија, конечно, со „трета среќа“, таму најверојатно ќе се создадат услови за формирање на политичко „правителство“. Важно е тоа за граѓаните на нашиот источен сосед, бидејќи со гласачка излезн…

Локални избори 2021 

Сашо Орданоски - Слободен Печат

В недела историјата сепак ќе ни чукне на врата

Веста што вчера пристигна од Софија е фрапантна по многу нешта: тамошната изборна комисија утврдила дури 24 валидни кандидати за претседателските избори во Бугарија, за уште еден дополнително ќе одлучува дали ќе се најде на изборните листи, а на два-…

The agreement with Bulgaria 

Ерол Ризаов - Слободен Печат

Неосвестени Бугари и одродени Македонци

Среќа во несреќа е што патриотската опозиција ги откри тајните планови на власта и предложи спасоносна резолуција да не се распродаваат националните интереси. Ете така сами се открија изродите и одродените Македонци. Секој што ќе изусти дека таа нема…

Изборите во Бугарија

Бранко Тричковски - Frontline

Македонија не е Федекс

пишува: БРАНКО ТРИЧКОВСКИ Тие мислат дека Македонија е складиште на Федекс. Во кое можат да потепаат милион-два милиона луѓе, но не да се самоубијат. Туку да дојдат на власт. На каква власт? На чија власт? Стоко! Тие мислат дека Македонија е Мис Стон…

Бугарско вето за започнувањето пристапни преговори со Европската унија

Далибор Станковиќ - Нова Македонија

Официјална Софија повторно ќе биде пречка за Европската Унија

Што можеме да очекуваме од новата бугарска политичка партија? Одговорот е многу едноставен: Ништо ново! Во предизборниот период, Слави Трифонов напиша: „Предлог до Македонците, оп… извинете – северномакедонци, ако ги признаат своите историски бугарск…

Бугарско вето за започнувањето пристапни преговори со Европската унија

Петар Арсовски - DW

„Трудно“, по„трудно“, нај„трудно“

Перспективата на нови избори, повторно ќе ги направи партиите во Бугарија предаторски расположени по македонското прашање,ќе ја засили негативната патриотска националистичка реториката,во обид да се обезбеди глас повеќе. Ако нешто дознавме од изборит…