TEMI.mk

Борбата против корупцијата

Сашо Орданоски - Слободен Печат

Кога корупцијата ќе ги изеде сопствените деца

Минатонеделното притворање на Драги Рашковски (& Co.) и изгласувањето во Собранието (без гласовите на ВМРО-ДПМНЕ) на новата Национална стратегија за спречување на корупцијата за наредните 4-5 години, доаѓа како уште еден „врв“ на интересот на јавност…

Борбата против корупцијата

Сашо Орданоски - Civilmedia

Кога корупцијата ќе ги изеде сопствените деца

пишува: САШО ОРДАНОСКИ Минатонеделното притворање на Драги Рашковски (& Co.) и изгласувањето во Собранието (без гласовите на ВМРО-ДПМНЕ) на новата Национална стратегија за спречување на корупцијата за наредните 4-5 години, доаѓа како уште еден „врв“ …

Борбата против корупцијата

Горан Момироски - Expres

Резилот и (не)хуманоста на вицепремиерот за корупција – пишува Горан Момироски

“А ти, кога даваш милостина, да не знае твојата лева рака што прави десната, за да биде твојата милостина во тајност; и тогаш, твојот Отец, Кој гледа тајно, ќе те награди јавно.“ 6, 3-4 Сигурен сум дека вицепремиерот за корупција не ја читал Библијат…

Судство

Горан Момироски - Expres

Мала помош за Русковска, Рашковски не смеел да распишува тендери – пишува Горан Момироски

Борбата со корупција и криминалот е многу тешка задача дури и за моќни институции како Јавното обвинителство за организиран криминал и корупција на чело со Вилма Русковска, Државната комисија за сузбивање на корупција на чело со Билјана Ивановска и в…

Борбата против корупцијата

Горан Момироски - Expres

Има ли корупција во “Антикорупциска” – пишува Горан Момироски

Антикорупциската комисија направила битни пропусти при објавување на јавна набавка на регистар на именувани лица по што го поништила тендерот. Со набавката Антикорупциската комисија требаше да добие регистар на избрани и именувани лица, електронско д…

Борбата против корупцијата

Сафит Зеќири - Civilmedia

Функционирање на системот – закана за корупцијата

пишува: САФИТ ЗЕЌИРИ Историјата на светот не учи дека имало разни начини на управување со народот, градот, до формирањето на државите. Тоа секако дека било управувано од традиционалните моќни семејства, до крал монарх, цареви, императори, султани, ди…

Борбата против корупцијата

Сашо Орданоски - Civilmedia

Ќе ја фатат ДКСК на кондиција…

пишува: САШО ОРДАНОСКИ Начинот на кој Државната комисија за спречување на корупцијата полека се претвора во врвниот арбитер во државата за тоа дали некоја афера пласирана во јавноста има елементи на криминал или не, може да се покаже како ефикасен на…

Борбата против корупцијата

Ѓорѓи Илиевски - Антропол

Фарса на Заев и Николовски во борба против корупцијата

Пишува: Ѓорѓи Илиевски – Виш просветен инспектор Деновиве од страна на владата е донесен и усвоен акциониот план за борба против корупцијата. Како што наведува корупционерот Николовски ќе има борба против непотизмот, против злоупотребата на службенат…

Борбата против корупцијата

Џевдет Хајредини - Civilmedia

Борба против корупција со корумпирани политичари

поентира: ЏЕВДЕТ ХАЈРЕДИНИ Залудна била надежта дека на граѓаните на Македонија и Албанија, НАТО ќе им помогне да се спасат и од корумпирани политичари. * Во Македонија невозможна е борбата против криминалот и корупцијата, сè додека на обвинителна кл…

Борбата против корупцијата

Бранко Героски - ПлусИнфо

Љупче другарче, батали фејк борба против корупција, не пали тоа кај никого!

Љупче другарче, те слушам и уште малку и ќе поверувам во онаа шега дека перцепцијата за високата корупцијата во Македонија е поради тоа што само ние имаме министер за борба против корупција. - Advertisement - Твоите „аргументи“, со кои се мачиш да до…