TEMI.mk

Банкарскиот систем

Синиша Наумоски - Фактор

Дали дејноста на банката треба да се врзува исклучиво за парите

Денес, во вакви услови каде има циклични промени, не постои подрачје во кое инвестирањето капитал не би било врзано за преземање на определен степен на ризик. Има една добра реченица, која вели: „Меѓу моментот кога се врши вложувањето на паричните ср…

Економски мерки

Ѕвездан Георгиевски - Призма

Култура од милион долари

Во пресрет на денешниот најавен протест на ИВАП (ивент, видео, аудио, поддршка), односно на асоцијацијата што ги обединува организаторите на настани, заменик-премиерот за економски прашања, Фатмир Бетиќи, најави дека владата ќе обезбеди помош од еден…