TEMI.mk

Средба Заев-Мицкоски

Мендо Димовски - Слободен Печат

Лидерски договори или заговори?!

Пандемијата од корен ни го смени животот. Таков удар ни зададе што ни самите не можеме да се препознаеме. Не сме истите во мислите, во однесувањето и во дејствувањето. А за штетите што ни ги нанесува вирусот и да не зборуваме. Губењето на животите е …

Попис 2021

Ристо Никовски - Infomax

Koлyмнa на Ристо Никовски: „Улoгaтa нa САД вo oдлaгaњeтo нa пoпиcoт, бyгapcкaтa aгpecиja“

- Advertisement - Последниве денови (почеток на април 2021), САД излегоа со неколку јавни иницијативи околу Македонија. Знаеме дека заменик помошникот државен секретар, Метју Палмер, зборуваше со лидерот на ВМРО ДПМНЕ, Мицкоски; пред кусо време видов…

Средба Заев-Мицкоски

Војо Маневски - Civilmedia

Обичен разговор

пишува: ВОЈО МАНЕВСКИ За да се случи разговор меѓу две индивидуи, потребна е случајност или намера и доволна воспитаност разговорот да има поднослива доза на толеранција меѓу учесниците. Договорот бара процес на подготовки и ускладување на различните…

Средба Заев-Мицкоски

Катерина Блажевска - Призма

Мали дози и големи супермени

Лончињата повторно се измешаа. Парламентот е деблокиран, ама по цена уште еднаш (по којзнае кој пат досега) да се претстави како законодавно џуџе, со доделена улога да биде подизведувач на работите произлезени од параинституцијата „лидерска средба“. …

Средба Заев-Мицкоски

Петар Богојески - Фокус

Нашиот лав

Пишува: Петар Богојески Агенда јасна. Техничка влада, нов закон за попис, прекин на разговори со Бугарија, поништување на Преспански договор… десетици јавни ветувања до македонскиот народ и останатите граѓани, како што ги нарекува Лавот. Со една рече…

Попис 2021

Зоран Милошески - Публикум

Победа е наша – тиквата е ваша!

Пишува: Зоран Милошески На прв поглед, се случи она кое што малку кој го очекуваше: на иста маса седнаа шефовите на власта и опозицијата и за помалку од 3 часа се договорија за многу повеќе прашања, отколку за сите изминати 4 години. За се’ што беше …

Попис 2021

Никола Тодоров - DW

Слугата на Заев

Дали беше политички паметна оваа претстава на бојкоти, блокади и лаги што неколку години ни ја режира Мицкоски и која прилично го подели македонското национално ткиво? Пишува Никола Тодоров Најнапред, дозволете ми, пред да ја споделам мојата политичк…

Средба Заев-Мицкоски

Ивор Мицковски - ПлусИнфо

Ужас без крај

Го знаете оној либералон Милески што тропа: зошто бе толку критики за Владата, па што ако Филипче и Заев возеле мотори, па што ако Рашковски отишол во Мексико. - Advertisement - Мислам не го знаете и нема по што да го знаете, стана познат што некој м…

Попис 2021

Сашо Орданоски - Civilmedia

„Канализацијата“ е привремено одзатната, тоалетот е во употреба!

пишува: САШО ОРДАНОСКИ Договорот постигнат во Клубот на пратеници на средбата помеѓу Заев и Мицкоски покажува дека во Македонија здравата памет сè уште сосема не исчезнала, веројатно благодарејќи на „дотурањето“ на потребни дози од таа памет од страт…

Попис 2021

Ерол Ризаов - DW

Го ослободија ли насуканиот брод Мицкоски и Заев

И покрај најавите на Заев и на Мицкоски дека СДСМ широкоградо ги прифатила сите барања на ВМРО-ДПМНЕ тешко е да се верува оти е постигнат цврст договор кој може да се примени без нови очекувани и неочекувани попречувања. Ќе мора да почекаме уште изве…