TEMI.mk

Корона  

Сафит Зеќири - Civilmedia

Големата “галама” за 5Г мрежата

пишува: САФИТ ЗЕЌИРИ Од почетокот на светската пандемија поради COVID-19, вирус кој се ширеше низ платената земја првично како голема вест преку медиумите и потоа до секоја држава. Секако кај нас се појавија експертите каде што пишав претходно за “се…

Технологија

Александар Стамболиев - Капитал

Александар Стамболиев: Акцелераторите срцето и фокусот на иновативните екосистеми

Александар Стамболиев управител на Бизнис Акцелератор УКИМ Акцелераторите го имаат потенцијалот да станат клучните актери за трансфер на технологија помеѓу истражувачите и индустрискиот свет, што бара поблиски врски помеѓу истражувањата, компаниите и…