TEMI.mk

Informal economy

TV Alfa Emisii

ШТО НЕ Е ЈАСНО? (13.05.2022)

Informal economy

AlfaTV News

Прилепските пазарџии контра дивите продавачи – бараат сузбивање на сивата економија

Fake news and misinformation 

Erol Rizaov - Независен

Како голтарите станаа милионери

Квалификативот за чесност во политиката се стекнува со личен пример на партиските лидери и моралната чистка на компромитираните корумпирани политичари почнувајќи од сопствениот двор (Колумна за Дојче веле) Кога го видов насловот „Политичарите голтари…

Informal economy

AlfaTV News

Прилепските пазарџии контра дивите продавачи – бараат сузбивање на сивата економија

Informal economy

Сител Телевизија

Сивата економија јаде по десетина автопати годишно

Informal economy

AlfaTV News

Сивата економија „јаде“ 23% од Бруто домашниот производ

Fake news and misinformation 

Erol Rizaov - Слободен Печат

Како голтарите станаа милионери

Квалификативот на чесност во политиката се стекнува со личен пример на партиските лидери и моралната чистка на компромитираните корумпирани политичари почнувајќи од сопствениот двор. Кога го видов насловот „политичарите голтари станаа милионери“ обја…

Informal economy

Телма ТВ / Telma TV

Сивата економија “краде“ над 250 милиони од буџетот - таа учествува со 23,2 % од БДП