TEMI.mk

Македонија на Европско првенство

Ерол Шаќири - Слободен Печат

Пола држава Арнаутовци вие за Марко се фативте

Како да ви кажам дечки, сите сте вие „Арнаутовци“, сите сте вие исти, само се наоѓате на различни страни. Од кожата своја не може да излеземе, ни ние ни вие, барем не продавајте лажен морал, етика, вредности и така натаму, не бидете лицемерни. Хипокр…

Македонија на Европско првенство

Милош Милошевски - Infomax

Ниеден човек не го освоил светот сам

- Advertisement - Помалку од 24 часа не делат од фудбалска историја за Македонија, магијата на најубавиот спорт во светот ги запоседна македонските домаќинства. После повеќе од година дена може да се видат другари, семејства како седат на иста софра …

Македонија на Европско првенство

Васко Шутаров - Република

За срцата кои се уште чукаат во седум осмини

Децата на Балтазар Плејада од неколку генерации родители и деца од 70-те, 80-те и 90-те години од минатиот век, меѓу мноштвото анимирани Дизниеви миленици, имаа и еден свој домашен цртан јунак, Професорот Балтазар. Малиот белобрад чичко, секогаш сток…

Македонија на Европско првенство

Милорад Стојмановски - Слободен Печат

Селекторот избира, претседателот го бираат

Фудбалскиот селектор Игор Ангеловски е тој што треба да му го продолжи мандатот на претседателот на ФФМ, Муамед Сејдини, а не обратно. Затоа што му донесе на ФФМ, заедно со играчите, историски пласман на Евро 2021 и речиси 9,5 милиони евра во касата …

Македонија на Европско првенство

Александар Џеповски - Македонска Нација

Нека е здрав и жив коментаторот Тони Стојановски

Александар Џеповски Прав коментатор во право време на право место. Нека е здрав и жив коментаторот Тони Стојановски и Господ нека му даде се што ќе посака а од Македонскиот народ има благослов за среќа, радост и вечно колено до недоглед. Во овие тешк…