TEMI.mk

ЕУ и НАТО интеграции 

Горан Михајловски - Сакам Да Кажам

РОМАНТИЧНО ДЕРЕЏЕ

1 Односите со Бугарија влегуваат во нова фаза – поетско романтична. Посетата на новиот бугарски премиер Кирил Петков почна со изјавата на новиот македонски премиер Димитар Ковачевски дека ова е „првиот голем исчекор“, а заврши со еуфоричната фејсбук …

Македонски јазик 

Види Вака

Славко Јаневски: „Во мојата поезија, јазикот ми бил сè!“

ЕУ и НАТО интеграции 

Предраг Димитровски - Република

Бугарите се плашат Македонците да не им го украдат кралот

Читајќи ги реакциите во Бугарија за посетата на Кирил Петков на Македонија прочитав и еден интересен виц. Беше објавен на „Гласове.бг“ како ехо на престојот на бугарскиот премиер на Скопје. Но, пред да го напишам, однапред да им се извинам и на Ромит…