TEMI.mk

Заев нуди широка влада

Љубиша Николовски - Слободен Печат

Што договорија Никола Тодоров и Никола Груевски во Будимпешта!

Веста дека Никола Тодоров бил во посета на Будимпешта и се сретнал со Никола Груевски, ја заголица македонската политичка јавност. Сеуште е рано за заклучоци за суштината на таа средба, но секако отвора повеќе прашања кои можат да наведат на тоа што …

Заев нуди широка влада

Биљана Секуловска - Нова ТВ

Нека дојде тој ден, Заев

Консензус за одушевеност  од идејата на Заев за непартиска администрација, може да се здивне и да се зачекори напред, во најсветлата иднина, која се препорачува. Како вели тој, за понудата за широка Влада, со опозицијата: Кога сме двете страни во Вла…

Заев нуди широка влада

Звонимир Јанкуловски - Нова Македонија

Помирување или покорување на злото

Македонија има сериозен проблем. Тоа ни го соопшти премиерот на „неговата држава“, повикувајќи на формирање влада за национален спас. Време било да се залечат отворените рани од скорашното минато и реално да се почне граѓанското помирување, затоа што…

Заев нуди широка влада

Мерсел Биљали - ПлусИнфо

„Мозок – коалиција“

Во ранчот Бигелоу во државата Јута, со декади се случувале чудесни мутирани нешта. Дури и животни со човечка глава. Еднаш сопственикот на ранчот Терја Шерман бил нападнат од суштество со глава од волк а тело на коза. Шерман пукал во чудовиштето, но з…

Заев нуди широка влада

Мерсел Биљали - Денес Магазин

“МОЗОК-КОАЛИЦИЈА” – Мерсел БИЉАЛИ

На ранчот Бигелоу во државата Јута, со декади се случувале чуднесни мутирани нешта. Дури и животни со човечка глава. Еднаш сопственикот на ранчот Терја Шерман бил нападнат од суштество со глава од волк, а тело на коза. Шерман пукал во чудовиштето, но…

Заев нуди широка влада

Ламбе Арнаудов - Република

Зоране, Зоране! Која мизерија од човек си ти

Ламбе Арнаудов Проклетството на предавството си дојде по своето. Бадијала се трудиш, прпелкаш, лажеш, обвинуваш и се обидуваш да се оправдаш и спасиш. Ти нема спасение. Траекторијата од предавството до казната им е на сите позната, освен на предавниц…

Заев нуди широка влада

Ламбе Арнаудов - Македонска Нација

Ламбе Арнаудов: Зоране, Зоране! Која мизерија од човек си Ти

Ламбе Арнаудов Проклетството на предавството си дојде по своето. Бадијала се трудиш, прпелкаш, лажеш, обвинуваш и се обидуваш да се оправдаш и спасиш. Ти нема спасение. Траекторијата од предавството до казната им е на сите позната, освен на предавниц…

Заев нуди широка влада

Бранко Героски - ПлусИнфо

Зоран на Заев му е совршено алиби за секој гаф

Кога зборува Зоран Заев, никој со сигурност не може да каже што мисли овој човек, дали е искрен и колку неговите зборови кореспондираат со она што најчесто го подразбираме под поимот вистина. - Advertisement - Сè е релативно. Еден е Ајнштајн, Зоран е…

Заев нуди широка влада

Александар Ристевски - Курир

За „обединувањето“

Навистина се фасцинантни сите овие пресврти на политичката сцена во Македонија. Сите овие промени кои се случуваат на дневна основа, во кои на филмска лента се бројат скандалите, гафовите, пропустите и еден куп будалаштини кои ги гледаме. Актуелниот …

Вонреден конгрес на ВМРО-ДПМНЕ

Сашо Орданоски - Civilmedia

Мала ноќна музика

пишува: САШО ОРДАНОСКИ Ќе биде многу напорно додека се дочека крајот на месецот и вонредниот конгрес на иницијаторите за смена на сегашното раководство на ВМРО-ДПМНЕ, бидејќи нивните противници, раководството од „Белата палата“, навистина лавовски се…