TEMI.mk

Корона  

Васил Зафирчев - Независен

Дневник од карантинот на еден актер (23)

ВАСИЛ ЗАФИРЧЕВ „Јас не сум ни господар, ни роб, Јупитере. Ја сум мојата слобода. Веднаш откако ме создаде, престанав да ти припаѓам“. Жан Пол Сартр, „Муви“ Гигантска ѕвездена експлозија е причината за бизарното светлосно затемнување на инаку сјајната…

Протести на ВМРО-ДПМНЕ

Горан Михајловски - Сакам Да Кажам

ДРУГАРСКА САМОКРИТИКА

1 Го слушам Зоран Заев како се жали на неефикасната државна администрација и си викам, премиер ли е човеков или граѓанин што ни раскажува дека службениците не си ја заработуваат платата? Па вели: „И да не е добар работник, ако седи 8 саата работно вр…