TEMI.mk

Енергетската криза 

Александра Андреева - Opserver

Александра Андреева: Цените на горивата удираат многукратно по џебот на граѓаните и бизнисот

“Понеделнички скок на цените на горивата: Од ноќеска на полноќ цените на дизелот и бензините поскапуваат за два денари.” “Повторно поскапување: Цените на горивата на чекор до рекорд.” Вака некако изгледаат денешните наслови кои алармираат на повторно…

Странски инвестиции 

Мирче Адамчевски - Фактор

САД и Британија и помагаат на Русија во Украина!

Во очекување на писмените одговори од Вашинтон Русија и натаму е дежурна тема во развојот на настаните околу Украина. Но како времето минува се појасно станува дека пропагандната војна што трае веќе неколку месеци, која слободно може да се нарече „сп…