TEMI.mk

Договорот со Бугарија 

Frontline

Будење на Македонците

пишува: БРАНКО ТРИЧКОВСКИ Пред изгрејсонце, ноќта мие заби и се спрема да си легне. Помека е и потопла. Живата во термометарот не се мрда. Не ми е толку студено. Дури и кога одам на првото утринско мочање. Потоа, таа го вклучува сонцето како што јас …

Попис 2021 

Џабир Дерала - Слободен Печат

Храбриот витез што „хируршки прецизно“ ќе ги отстрани Владата и институциите

Мицкоски живее во некој свој свет, во својот замок опкружен со ламји со седум глави и огнени јазици, придружени од опасни и зли сеништа. Тој е храбриот витез, кој придружен од своите послушни штитоносци со румени образи, шубари, бели бечви и црни гај…

Попис 2021 

Антропол

Јанчев: Лага и обично заплашување е заканата дека ќе ве казнат доколку одбиете да бидете попишани

Статус на Саше Јанчев, член на Централен Комитет на Левица и модератор на ЛО Гевгелија Добивам инфо од луѓе дека попишувачите се закануваат дека ако не ги пуштите наредно ќе ви дојдат со налог за да влезат кај вас и со полиција. Ова е лага и обично з…

Договорот со Бугарија 

Либертас

Нeпринципиелни коалиции

Ова за “непринципиелните коалиции“ е стар термин, уште од социјализмот. Таму некаде во далечната 1988 година за време на 17-та седница на ЦК на СКЈ, тогашниот претседател на претседателството на СФРЈ, др. Стипе Шувар дава одредени забелешки за неприн…

Попис 2021