TEMI.mk

Спорт

Роберт Димитриевски - Expres

Ој Вардаре македонски – Пишува Роберт Димитриевски

Фудбалскиот клуб Вардар ги преживува најтешките мигови во својата 74-годишна историја. Најтрофејниот клуб во Македонија во најважната споредна работа на светот од следната зезона ќе игра во Втората македонска лига. Кој не се чувствува себеси Македоне…

Спорт

Александар Русјаков - Нова Македонија

Сиромашните го создадоа, богатите го украдоа

О да, знам јас дека фудбалот е бизнис и шоу. Ама не може за сметка на алчноста, да се убие играта. Не може за сметка на елитизмот, да се избркаат сиромашните од стадионите. Оти ако вам елитистите ви го оттргнуваат вниманието од грдата стварност со пр…