TEMI.mk

Медиумите во Македонија

Виктор Грозданов - Нетпрес

Бугарскиот шовинизам и молкот на националните телевизии

„… А и некој простодушен народ сме: не сакаме и со душманот да се замериме. Незгодно ти паѓа. Македонецот ти е таков: фати го за гуша и газ дава, пушти го-газ бара… На секои тројца, едниот е шпион. Е, па сега ти види што треба да направиш со него…“ „…

Субвенции за медиумите

Виктор Грозданов - Нетпрес

Интервју со мафијата за три милиони денари

Дали одредени медиуми во Македонија почнаа да ја применуваат онаа позната филозофија за медиумите на некогашниот диктатор на Уганда, Иди Амин Дада: „ Постои Слобода на говорот. Ама за слобода после говорот не можам да гарантирам ?“ На ден 03.02.2021 …

Дневна политика

Виктор Грозданов - Infomax

Цapoт e гoл

- Advertisement - Фудбалската репрезентација на Северна Кореја успеа да се пласира на светското првенство во 2010 година. Тоа беше за нив национална радост, гордост. Големиот Ким ги честеше фудбалерите со по 3.000 долари кои имаа право да ги потрошат…

Дневна политика

Виктор Грозданов - Нетпрес

Царот е гол!

Фудбалската репрезентација на Северна Кореја успеа да се пласира на светското првенство во 2010 година. Тоа беше за нив национална радост, гордост. Големиот Ким ги честеше фудбалерите со по 3.000 долари кои имаа право да ги потрошат само во продавниц…

Дневна политика

Виктор Грозданов - Нетпрес

Кој е помалку лош од лошите скопски градоначалници

Најновата анкета на институтот Сиа Виста отприлика го отсликува реалното расположение кај граѓаните на државно ниво, но истата анкета е многу чудна кога станува збор за скопските градоначалници. Интересно е да се напомене дека двајцата градоначалници…

Дневна политика

Виктор Грозданов - Нетпрес

Саки, цензорот од Телма телевизија

Почитувани иако Македонија се наоѓа во една многу незавидна ситуација по однос на Бугарија и нивните големошовинистички барања поради Зоран Заев, сепак сакам да предупредам дека токму Зоран Заев не е сам во неговите напори да сруши се што е македонск…

Договорот со Бугарија

Виктор Грозданов - Нетпрес

Претседателот наш ашлак, копук или шутрак???

Кога „големиот советнички“ тим на чело со Катерина Цаневска на некогашниот Стево т.н. Претседател на Македонија ќе тргне да му рецитира како некој од типот на Виктор Грозданов познат како ГРОМ-овецот на Стевче Јакимовски дека го навредил со насловот …

Договорот со Бугарија

Виктор Грозданов - Македонска Нација

Претседателот наш бугараш???

Дел од песната Во Борба Македонски Народе (инспирација од почетокот на последната емисија на Миленко Неделковски) Излеговме ние смели партизани, над нас на Гоце знамето се вее во гори, полја и на сите страни фашистичка крв насекаде се лее. Колку само…

Дневна политика

Виктор Грозданов - Infomax

Koлyмнa на Виктор Грозданов: Ерол Ризаов дали се oднecyвa како aмopфeн aндpoгeн?

- Advertisement - Почитуваниот Ерол Ризаов веднаш мора да престане да се однесува како да е обезличен господин кој нема кристална структура, а сака да има машки особини. Во превод Аморфен Андроген. Ако некогаш во животот сум прочитал поубава колумна …

Дневна политика

Виктор Грозданов - Нетпрес

Ерол Ризаов дали се однесува како аморфен андроген?

Почитуваниот Ерол Ризаов веднаш мора да престане да се однесува како да е обезличен господин кој нема кристална структура, а сака да има машки особини. Во превод Аморфен Андроген. Ако некогаш во животот сум прочитал поубава колумна тоа е токму од поч…