TEMI.mk

Жешка политика

Никола Тодоров - DW

Надувано его

Сум бил долго во политика, сум го почувствувал ова, па знам дека степенот на надуеност на егото е правопропорционален со времето поминато на власт, односно нивото на моќ кое го имаме. Пишува Никола Тодоров Еден познат англиски историчар има кажано де…

Мицкоски повикан да даде оставка

Никола Тодоров - Граѓански збор

Мицкоски, омилениот вмровец на СДСМ

Мицкоски е или слуга на Заев или е тотално неспособен политичар без никаков, ниту елементарен политички сенс. Како и да е, веднаш мора да си замине. Ви кажав дека нема да оди на избори во Штип! Напишав, кажав и повторив дека со еден прилично недостои…

Договорот со Бугарија

Никола Тодоров - Либертас

Доста е историја

Историјата стана најважната гранка во Македонија и Бугарија во услови кога добар дел од населението живее со минималец. Да се фокусираме на технологијата, растот на економијата, животната средина… Пишува Никола Тодоров за Дојче веле Со големо внимани…

Договорот со Бугарија

Никола Тодоров - DW

Доста е историја

Историјата стана најважната гранка во Македонија и Бугарија во услови кога добар дел од населението живее со минималец. Да се фокусираме на технологијата, растот на економијата, животната средина... Пишува Никола Тодоров Со големо внимание го следам …

Корона  

Никола Тодоров - DW

Корона-криза: Леб или живот?

Ако носиме маска и одржуваме дистанца нема да мора да бираме помеѓу леб или живот. Обратно, ако не ги почитуваме овие екстремно едноставни обврски тогаш со сигурност наскоро ќе мора да избереме. Пишува Никола Тодоров Повеќе од јасно е дека оваа годин…

Жешка политика

Никола Тодоров - DW

Како ВМРО-ДПМНЕ повторно да почне да победува

Задушувањето на секое различно мислење и опкружувањето само и единствено со луѓе кои на сé и сешто знаат да кажат само „ДА“ и „разбирам шефе“ е првата причина зошто ВМРО-ДПМНЕ не може повторно да почне да победува. Во мојата последна колумна насловен…

Жешка политика

Никола Тодоров - Либертас

Како ВМРО-ДПМНЕ повторно да почне да победува

Задушувањето на секое различно мислење и опкружувањето само и единствено со луѓе кои на сé и сешто знаат да кажат само „ДА“ и „разбирам шефе“ е првата причина зошто ВМРО-ДПМНЕ не може повторно да почне да победува Во мојата последна колумна насловена…

Мицкоски повикан да даде оставка

Никола Тодоров - DW

Зошто ВМРО-ДПМНЕ со Мицкоски не може да победи?

За мене и после првиот пораз на локалните избори во 2017 година беше јасно дека овој тим не може да извојува победа. За тоа има повеќе причини кои се особено врзани за лидерот. Пишува Никола Тодоров Некои велат дека големиот Алберт Ајнштајн лудоста ј…

Резултати

Никола Тодоров - DW

Обединување под нови постулати

Ако имаше подобра понуда и ако гласачите ја сметаа ВМРО-ДПМНЕ за добра алтернатива, денес ќе славевме победа, прва после неколку изборни порази во низа. Тоа е реалноста. Пишува Никола Тодоров Во мојата колумна од 19 февруари оваа година насловена „ И…

Избори 2020

Никола Тодоров - DW

Црвените линии на македонизмот

Ако веќе сме членка на НАТО, а почнуваме преговори со ЕУ кои имаме намера квалитетно и брзо да ги затвориме, тогаш што ќе биде нашата визија за иднината? Пишува Никола Тодоров Кога во минатата колумна на прашањето 'зошто да не Албанец за премиер?' од…