TEMI.mk

Интернет и социјални мрежи

Џабир Дерала - Civilmedia

Еден голем и бесмислен распуст

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Читањето со разбирање останува голем проблем кај луѓето што пишуваат и коментираат на социјалните мрежи. Без оглед на тоа дали се под влијание на пропагандата или не, дали се ангажирани во трол фабриките или самостојно се „изјасн…

Говор на омраза

Петрит Сарачини - Civilmedia

„Гасење на светлото“ или, кога умерените и умните ќе замолчат…

пишува: ПЕТРИТ САРАЧИНИ Оние што во добивањето власт и моќ во општеството гледаат можност исклучиво за остварување на личните (често болни) сништа и амбиции, првото што се обидуваат да направат е да ја „убијат“, односно целосно да ја маргинализираат …