TEMI.mk

Автокефалноста на Македонската православна црква

Александар Спасеновски - Религија

Слово за црквата и државата

Автокефалноста на Македонската православна црква – Охридска архиепископија (МПЦ-ОА), како едно од малкуте отворени колосални прашања во македонското општество, оправдано го предизвикува вниманието на огромниот дел од јавноста. Степенот на темелност, …