TEMI.mk

Култура

KISS & МЕНАДА Телевизија

Осма книга на Симеон Златев - Моне

Култура

Ненад Живановски - Окно

Британската поп музика и еманципацијата на социјалистичката младина

Овој блог е обид да се оповргнат тврдењата на министерката за надворешни работи на Бугарија, Екатерина Захариева, за тоталитарниот и диктаторски режим во социјалистичка Југославија, преку сторија за поп музиката во поранешната држава и влијанијата ко…

Култура

Весна Дамчевска - Нова Македонија

Без култура може да преживееме, но не и да живееме

Додека ние правиме апсурдни избори на директори во културни институции, додека Министерството за култура ги замрзнува исплатите за проектите од 2020 година, а неразбирливо долго го одолжува објавувањето на резултатите од Годишниот конкурс, државите в…