TEMI.mk

Бугарско вето за започнувањето пристапни преговори со Европската унија

Кристијан Фидановски - МКД

Бугарската блокада – „кец на десетка“ за македонскиот национализам

Повеќето нации се доживуваат себеси како морално надмоќни: или во изразувањето на својата моќ, или во прифаќањето на својата немоќ. Секогаш кога една нација со гордост ги прифаќа своите страдања, притоа по автоматизам прогласувајќи ги за поголеми и п…

Бугарско вето за започнувањето пристапни преговори со Европската унија

Сашо Орданоски - Либертас

Трогателно е бугарското неснаоѓање со Македонија

Откако неверојатно детално и енергично ја упропастија историската можност да станат патрони на македонскиот евро-интегративен пат, од сега, па до вечноста; откако со месеци, во огнен дипломатско-политички бараж, ги истураат сите потиснати минатовеков…

Бугарско вето за започнувањето пристапни преговори со Европската унија

Предраг Димитровски - Република

Ни браќа, ни братучеди, туку-пичове! Бугарски пичове!

Роднинските врски меѓу Македонците и Бугарите, особено дилемата дали се браќа или братучеди, при што не е важно дали се од прво, второ или трето колено, се помалку излегуваат од устите на бугарските политичари. Или, подобро речено, излегуваат по потр…