TEMI.mk

Air pollution 

Нетпрес

Мизерија

Ѓорѓи Илиевски, Виш просветен инспектор во пензија: Македонија во Европа е на врвот според стапката на инфлација и стапката на невработеност кои го даваат т.н. Индекс на мизерија во септември и е втора на листата (33,2) на Европа. Со ова се утврдува …

Covid19 vaccine 

Сител Телевизија

Огромен интерес за вакцинација против сезонски грип, за ковид вакцина никој не се интересира

Covid19 vaccine 

KISS & Менада Телевизија

Информативниот караван за вакцинација и во Тетово

Covid19 vaccine 

Глас на Америка

Бајден ја прими најновата бустер вакцина

Census 2021 

Xhabir Deralla - Civilmedia

Нашата планета не е рамна плоча! Груевизмот ги контролираше медиумите со јавните пари, време е да се користат за заштита на јавниот интерес

ЏАБИР ДЕРАЛА Суштината на промените во Законот за медиуми е поврзана со членот 102 со кој пред пет години се забрани „владино рекламирање“. Но тој ист член истовремено веднаш стана и пречка за кампањи од јавен интерес. Во јавноста, дури и меѓу добро …

Covid19 vaccine 

Сител Телевизија

Само 12 струмичани минатиот месец примиле вакцина против Ковид-19

Covid19 vaccine 

Канал 5 Телевизија

Во Македонија наскоро пристигнуваат поливалентните вакцини против Ковид 19