TEMI.mk

Вакцина за Корона

Веле Митаноски - Либертас

Драг Заев и мил Филипче: баталете го секретарот, има за што да тренирате “строгоќа” во Охрид!?

За да покажат колку се принципиелни, премиерот и министерот за здравство инсистираат секретарот на Општата болница во Охрид, како “ повластен ” , а и директорот на Болницата, како “ повластител ” , да повлечат санкции, затоа што , првиот , “ преку ре…

Вакцина за Корона

Нано Ружин - Независен

Геополитика на вакцините: „Фајзер“ против „Спутник V“

НАНО РУЖИН Идеолошката битка и ривалитетот дојдоа до израз во натпреварот помеѓу Кина и Русија од една, и САД и останатиот Запад од друга страна. Овој геополитички натпревар носи печат на логиката на студената војна од времето на блоковската политика…