TEMI.mk

Полициска бруталност над ромите

AlfaTV News

Битолски Роми на протест против полициската бруталност

Афера Рекет

Гордана Сиљановска Давкова - Expres

За филмот „Мафија/Двојник“ – пишува Гордана Силјановска Давкова

Катаден се нижат филмски слики, небаре reality shaw или документарен филм. На една е министерот кој гони криминал, во друштво со ептен сомнително лице, но не од Бранислав Нушиќ. Сликата е подвижна, односно во чекорење. Ќе ја позајми ли г-динот Спасов…

Дневна политика

Билјана Ванковска - Нова Македонија

Бесмислена колумна

Не е бесмислена (само) оваа колумна: колумништвото изгуби смисла! Исто како и новинарството, иако тоа барем може да споделува информации… Седам на неколку часа пред рокот за затворањето на денешниот број, а не можам да смислам ни три логични и поврза…