TEMI.mk

Corruption 

Телма ТВ / Telma TV

Топ Тема Чии пропусти ги прават македонските затвори меѓу најпорозните во Европа 01.02.2023

EU and NATO integration 

Marjan Velevski - Нова Македонија

Европа од нашите соништа

Ние како нација сме целосно непотребно опседнати со сето она што ќе дојде како изјава или информација од бугарска страна. Па, така, со динамика 24/7 дознаваме, па сакале ние или не, бидејќи медиумите се преплавени со такви информации – што рекол прет…

Interethnic relations 

Stojance Angelov - News24

Каков пресврт, Стојанче Ангелов pacпали по Ахмети: Не дозволивме да биде отцепена ниту педа македонска земја

Веднаш Стојанче Ангелов на својот фејсбук профил реагираше на изјавата на Али Ахмети упатена до украинската делегација во Шипковица: ВО 2001-ТА НИЕ, МАКЕДОНСКИТЕ БРАНИТЕЛИ, ПОБЕДИВМЕ НАСЕКАДЕ КАДЕ ШТО ИМАВМЕ НАРЕДБА ДА ВОЈУВАМЕ Синоќа лидерот на ДУИ …

Human rights 

Канал 5 Телевизија

Бугарија меѓу најосудуваните земји во Стразбур, против Македонија донесен шест пресуди