TEMI.mk

Cancer 

KISS & Менада Телевизија

Итно да се зголеми буџетот на програмата за скрининг за карцином на грлото на матката

Cancer 

Слободна ТВ / Slobodna TV

ЕСЕ бара итни мерки за скрининг: Годишно во Македонија умираат 40 жени од рак на грлото на матката

The Prespa Agreement 

Irena Mulacka - Фокус

„Црно, па се не види“

Пишува : Ирена МУЛАЧКА Загадениот воздух е една од причините што повеќе од 4.000 луѓе на годишно ниво добиваат рак на белите дробови, а повеќе од 140.000 живеат со хронична белодробна болест. Овие алармантни бројки тресат со години, но, сепак, според…

Cancer 

Televizija 24Vesti

Фактор здравје - 26.1.2023

Oligarchy

Благица Сековска - Антропол

Белa чума ја убива Македонија додека црната седи во влада

Пишува Благица Сековска – Проф. на катедрата за Рурална економија при Факултет за ветеринарна медицина и Советник од Левица во Општина Аеродром Во само два града од истокот на Македонија, Штип и Кочани, наставата во второто полугодие ја продолжиле 15…

Cancer 

Телма ТВ / Telma TV

Голем број заболени, а мал број вакцнинирани против рак на грло на матка

Cancer 

Канал 5 Телевизија

Со рак на грло на матка се дијагностицираат 150 жени годишно